Учебната година започна преди броени дни. Ваканцията приключи и родителите

...
 Учебната година започна преди броени дни. Ваканцията приключи и родителите
Коментари Харесай

Как да се подготвите за входните нива в началото на учебната година?

 Учебната година стартира преди броени дни. Ваканцията завърши и родителите подканват все по-често децата да отворят старите учебници и да се стартират договарянията на изучения материал от предходната образователна година. По всеки един предмет в първите две седмици предстоят да се създадат входните нива, с цел да се откри равнището на учениците първоначално.

 Входното ниво по принцип обгръща всички съществени тематики, изучавани през миналата година. Учителят пресява информацията и включва в изпитването най-важните моменти (обикновено информация, която ще е нужна на учениците и отсега нататък в обучението; такава, която би трябвало да бъде надградена). Информацията, която е за обща просвета, не влиза в тестванията.

Ето няколко метода бързо да се подготвите за първата оценка в бележника си:

Преговаряйте сами – компликацията на това се състои в неналичието на ориентир за пресяване на информацията. Трябва да сте целенасочени и да отбелязвате най-важното. Тъй като е прекомерно евентуално да сте върнали учебниците си или да сте ги препродали или предали на другари, това също може да докара до неуместния миг, при който няма от кое място да договарянията.

Потърсете помощ - за задачата обаче би трябвало да се обърнете към експерт, който да ви насочи в вярната посока. Не е нужно това да става в продължение на седмици. Може за няколко часа да ви се обясни навръх какво да обърнете внимание и какво да припомните. Живеем в цифров век, тъй че и до момента в който сте си у дома пред компютъра би могло да ви се помогне.

 За да спестите от уроци, първо, отворете сами учебника или тетрадката (ако ги пазите) и по-късно потърсете помощ с съответни въпроси или просто направете информация да не сте пропуснали нещо. Много потребно ще е и да изчакате своя учител в учебно заведение да каже условията си. Това ще конкретизира материала, на който би трябвало да обърнете внимание и ще обясни тъкмо какво сте не запомнили изцяло. Неудобството освен това изчакване е, че ще ви се насъбере доста работа вкупом. Ето за какво един добър вид е да започнете от обичаните образователни предмети, тези, в които сте най-хубави и по които учите с най-голямо предпочитание. По този метод ще си помогнете. Витае мнението, че тази първа оценка не постоянно е толкоз значима, само че истината е, че ще продължите да се изкачвате от стъпалото, на което първо сте стъпили.

Инфо: www.daskal.eu

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР